Vidaresal/engrossal
Ønskjer verksemda utsal for å kunne selge produkta direkte til forbrukar, må ein søke om kommunal salsløyve.
Ved vidaresal til restaurant, butikk og andre, er det krav om statleg produksjonsløyve! Då må verksemda også registrerast hos Skatteetaten som avgiftspliktig verksemd.
Hovudreglane i alkohollova, kapittel 6 – tilvirkning (produksjon)
"§ 6-1: Bevilling gitt av departementet eller etter § 3-1b første ledd: (Salgsbevilling) § 3-1b første ledd: Hvis kravene i § 1-7f første ledd er oppfylt (tilvirking skal skje ved salgsstedet og tilvirkingen og salget utgjør en del av stedets helhetlige karakter og salgstilbud) kan bevillingen utvides til å omfatte tilvirking for salg i egen virksomhet.
- eller etter (skjenkebevilling) § 4-2 tredje ledd: Bevillingen kan utvides til å omfatte tilvirking for skjenking i egen virksomhet."
Du finn meir informajson om tilvikning/produskjon på Helsedirektoratet si side.