tysdag 29. oktober 2019 19:00 - fredag 25. oktober 2019 20:20

Informasjon

Engasjerande og hyperaktuelt om kor sårbart det er å vere ei ung kvinne i den pågåande konflikten i Syria.

I 2014 dukka det opp bilde av ei ung, militærkledd, kurdisk jente i sosiale medium. Ho heitte Rehana og var jusstudent. Bildeteksten fortalde at jenta skulle ha drepe over 100 IS-soldatar i dei harde kampane som den kurdiske motstandsbevegelsen (YPG) utkjempa i grensebyen Kobane. Bilde av Rehana vart delte fleire tusen gonger, og ho fekk tilnamnet «Angel of Kobane».


Historia om Rehana er ei fiksjonsforteljing, basert på ein myte. Men alt har skjedd – og skjer framleis i verda i dag. Rehana vert stilt overfor umenneskelege val i krigen som har skapt vår tids største humanitære tragedie, der halve befolkninga er driven på flukt.


«Engelen frå Kobane» er skrive av den britiske dramatikaren Henry Naylor og er siste del av hans trilogi om konfliktane i Midt-Austen. Stykket har vunne fleire prisar og fått strålande kritikkar.


Framsyninga er ein samproduksjon mellom Sogn og Fjordane Teater og Hordaland Teater og hadde première på Hordaland Teater hausten 2018.

Klikk for stort bilete

 

 

 

 

 

 

 

 

Terningkast 5 i BT og BA
Bergens Tidende: «Madalena Sousa Helly-Hansen levendegjør Engelen frå Kobane på et svært menneskelig vis»
Bergensavisen: «Sterkt bilde av en enslig krigssjebne»
Periskop.no: «Engelen frå Kobane evner å tegne et svært virkningsfullt portrett av Syria-krigens virkelighet med et minimum av virkemidler. Det skjer nesten utelukkende gjennom skuespiller Madalena Sousa Helly-Hansens kropp og stemme i rollen som Rehana, en ung kvinnelig soldat i den kurdiske motstandsbevegelsen, People’s Protection Units (YPG).»
Dag og Tid: «Rått og sterkt»,  «Intenst og nærgåande om krigsgalskap»

AV Henry Naylor
OMSETJING Elise Risnes Eikevik
REGI OG VISUELT UTTRYKK Miriam Prestøy Lie
LYS Jon Eirik Sira
MED Madalena Sousa Helly-Hansen
Teaterforlaget Nordiska APS

Billettar kan du kjøpe elektronisk her eller på Servicetoget på Heradshuset og i Trivselshagen sin kafe.

Stad


 

Kontakt


 

Legg til hendinga i din kalender

Filter

Søk